Geen gevolgen voor CPNL: Tweede kamer stemt voor uitstel vierde ronde Nationaal Groeifonds

2 minuten

Op 19 maart zijn er in de Tweede Kamer twee moties in stemming gebracht met betrekking tot het Nationaal Groeifonds. Beide moties zijn verworpen, waardoor de vierde ronde van het fonds tot nader order is uitgesteld. Deze beslissing heeft geen invloed op de financiering van het programma van Circular Plastics NL, aangezien ons voorstel al in de tweede ronde is goedgekeurd en deze stemming geen effect heeft op reeds toegekende programma’s.

Het Nationaal Groeifonds, dat bedrijven ondersteunt bij investeringen in innovatieve projecten, heeft nog 7,4 miljard euro over van de oorspronkelijke 20 miljard. De beslissing over het voortbestaan van het fonds lijkt nu in handen te liggen van de formerende partijen. Bedrijven die zich voorbereidden op een voorstel voor de aankomende vierde ronde, waaronder KPN, NXP en Airbus, zijn teleurgesteld omdat het onzeker is of het fonds zal blijven bestaan en of ze hun subsidieaanvragen kunnen indienen. D66 heeft geprobeerd met twee moties duidelijkheid te verkrijgen over het voortbestaan van het fonds, maar deze werden verworpen. Circular Plastics NL en diverse ondernemersorganisaties (zoals VNO-NCW, MKB Nederland, VNCI en NRK) onderstrepen het belang van het fonds voor het ondernemersklimaat en technologische ontwikkelingen op lange termijn en zijn teleurgesteld over deze beslissingen.

We kijken hoopvol uit naar een nieuw kabinet dat het belang van circulariteit en innovatie vanuit Nederland erkent en besluit om het Nationaal Groeifonds opnieuw beschikbaar te stellen. We zijn ervan overtuigd dat het fonds mogelijkheden biedt om Nederland op een duurzame manier economisch te stimuleren.

Lees meer over de stemronde op de website van het Groeifonds: Vierde ronde uitgesteld naar aanleiding van stemronde in Tweede Kamer

Deel dit artikel: