NWO vooraankondiging: onderzoek naar technische innovaties om plastics circulair te maken

2 minuten

NWO en CPNL hebben vandaag de vooraankondiging gepubliceerd van het CPNL onderzoeksprogramma voor programmalijn 8: De incubator.

In deze call met de titel: Plastics circulair maken: technische innovaties worden de subsidiemogelijkheden via NWO toegelicht. De call gaat naar verwachting in oktober open. 

NWO Vooraankondiging

In 2030 wil Nederland dat vijftig procent van alle plastics gerecycled worden en in 2050 moet de productie volledig circulair zijn. Om deze doelen te halen wordt in de call Plastics circulair maken: technische innovaties onderzoek gedaan naar nieuwe materialen (polymeren), effectievere karakteriseer-, sorteer- en wastechnologieën en recyclingtechnieken voor plastics. Er is zes miljoen euro beschikbaar voor onderzoek.

Er kan onder meer onderzoek gedaan worden naar het ontwikkelen van materialen en additieven die het recyclingproces van plastics makkelijker maken. Ook ontwikkeling van efficiëntere en effectievere karakteriseer-, sorteer- en was-technologieën kan worden onderzocht. Verder kan er gekeken worden naar nieuwe recyclingmethoden die nog niet op grote schaal worden toegepast en ervoor zorgen dat het recyclen efficiënter wordt. Ook is er ruimte voor onderzoek naar het ontstaan, voorkomen of mitigeren van microplastics in het recyclingproces. Maximaal tien onderzoeksvoorstellen zullen in deze call worden toegewezen. De onderzoeken hebben een looptijd van vijf jaar.

Dit is uitsluitend een aankondiging van het voorgenomen onderzoeksprogramma via NWO. De mogelijkheid tot het aanvragen van financiering staat open na publicatie van een call for proposals.

De opening van deze call en de open calls van de andere CPNL programmalijnen worden vooraf aangekondigd in onze maandelijkse nieuwsbrief, aanmelden kan hier: http://eepurl.com/h_qebD

 

 

Deel dit artikel: