Matchmaking voor twee calls in 2023

2 minuten

Om bedrijven, organisaties en kennisinstellingen in staat te stellen samen te werken in een nieuw tijdperk van innovaties op het gebied van kunststoffen en circulariteit heeft CPNL een programma van acht jaar opgezet met meerdere programmalijnen die (delen van) de plastic waardeketens benoemen en knelpunten benadrukken. In 2023 verwachten we de opening van twee calls (subsidieregelingen) in oktober:

  1. Een RVO-tender voor subsidies bedoeld voor bedrijven en/of kennisinstellingen. Deze open oproep zal generieke onderzoeksprojecten (3) en showcases (9) omvatten en zal worden uitgegeven door de Nederlandse Ondernemerschap Agentschap (RVO).
  2. Een subsidieaanvraag via een NWO call for proposals voor voorstellen van universiteiten, hbo’s en TO2-instellingen. Deze subsidieaanvraag voor onderzoek in het incubatorprogramma van CPNL heeft een budget van 6 miljoen euro. Het heet ‘Het circulair maken van kunststoffen: technische innovaties’ en zal worden uitgegeven door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Wie kan zich aanmelden?

  1. De RVO-tender staat open voor alle partijen: kleine bedrijven, middelgrote en grote ondernemingen, kennisinstellingen en brancheverenigingen. Ze kunnen een consortium vormen om zich aan te melden voor een van de onderwerpen in deze tender. Er zijn minimale rollen vereist om in de aanvraag te worden opgenomen, afhankelijk van het onderwerp.
  2. Voor de NWO-call for proposals kunnen kennisinstellingen, samen met private partners die minimaal 10% cofinanciering bieden, zich aanmelden met onderzoeksvoorstellen.

Hoe?

Begin oktober worden de twee calls apart worden gepubliceerd in de Staatscourant. Daarbij zullen de exacte voorwaarden en details bekend worden gemaakt door NWO en RVO.

Interesse in deelname?

Heb jij een idee, onderzoek en/of project wat helpt de plastic waardeketen te sluiten en wil je weten of jouw onderwerp subsidiabel is via het CPNL programma? En wil je alvast meer informatie inwinnen?

Meer informatie wordt verstrekt:

  • Tijdens onze matchmaking evenementen op:

21 september tijdens de Kunststoffenbeurs in Den Bosch

12 oktober tijdens de CPNL matchmakingochtend in de Geertekerk in Utrecht

Inschrijven en direct netwerken via B2match
Vanaf 5 oktober zal Stichting Circular Plastics NL een netwerkomgeving op B2match openen. U kunt profielen van de andere deelnemers bekijken en 1 op 1 afspraken maken met andere potentiële consortium deelnemers. U kunt >hier< deze omgeving verkennen en een profiel aanmaken.

Deel dit artikel: