Future Proof Plastics symposium – Nationaal Kunststof Congres 2023

2 minuten

Tijdens het nationaal kunststofcongres, en het bijbehorende symposium ‘Future Proof Plastics’ op donderdag 9 november werd CPNL vertegenwoordigd door Jan Willem Slijkoord en Marc Spekrijse.  Ook bestuurslid (toehoorder vanuit EZK) Bas Salzmann was nam deel aan het programma.

Meedoen aan subsidieaanvraag CPNL: Circulair Tapijt & Kunstgras

Samen met Oost NL deed CPNL een oproep aan de ondernemers uit de textiel en tapijtindustrie. Circular Plastics NL staat open voor aanvragen (via RVO) op dit onderwerp en andere onderwerpen voor projecten die bijdragen aan het circulair krijgen van de plastics keten in Nederland. Op 7 december pakken wij dit samen met Polymer Science Park verder op voor de tapijtindustrie en worden mogelijke samenwerkingen geïnventariseerd voor circulaire lijmen en PP recyclaat in tapijt. Aanmelden kan hier: https://polymersciencepark.nl/blog/2023/11/13/kunststof-podium-circulair-tapijt-kunstgras/

Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN)

Tijdens het onderdeel ‘Future Proof Plastics’ was er aandacht voor de Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN). Deze norm start in 2027 met naar verwachting 15 procent verplicht aandeel niet-fossiele polymeren/kunststoffen en loopt op tot 25-30 procent in 2030. Middels een presentatie werd door Ingeborg Gort van Partners for Innovation, uitgelegd wat de NCPN voor bedrijven betekent en waarom het u inzichten geeft hoe ondernemers zich op de norm kunnen voorbereiden. De NCPN is nog niet in beton gegoten; het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vroeg om input vanuit de industrie.

Deel dit artikel: