Future of Chemical Recycling 2024

2 minuten

Het recente evenement op 31 Januari en 1 Februari van ACI, Future of Chemical Recycling 2024, bracht een diverse groep van ongeveer 140 deelnemers samen in Rotterdam, waaronder corporates, start-ups, investeerders, dienstverleners en apparatuurleveranciers, zij het met opvallende afwezigheid van overheidsvertegenwoordigers. Prominente sponsors zoals Synova en Blue Alp ondersteunden het event, samen met andere bedrijven zoals Steinert, List, GreenDot, Sulzer, Revalyu en KBR/Hydro PRT.

Tijdens het tweedaagse programma was CPNL programmalijnmanager Joop Groen aanwezig en ervaarde een aanbod met een diepgaande verkenning van technologieën, projecten en marktontwikkelingen binnen de plastic recyclingsector. Sprekers deelden inzichten over geavanceerde recyclingtechnologieën, investeringsstrategieën, feedstockbeheer, LCA-analyses en de integratie van chemische en mechanische recycling. Ook werden belangrijke onderwerpen zoals Europese wetgeving, marktprognoses en de rol van grote merken zoals Nestlé besproken.

Opvallend was de nadruk op de noodzaak van stabiele wetgeving, duidelijke feedstockbronnen en samenwerking tussen verschillende recyclingmethoden om circulariteit te bereiken. Hoewel de sector nog steeds volop in ontwikkeling is, werden concrete voorbeelden van succesvolle technologieën en bedrijfsmodellen gepresenteerd, met een sterke focus op het verminderen van CO2-uitstoot en het maximaliseren van recyclingrendementen.

Al met al bood het evenement een waardevol platform voor kennisdeling, netwerken en het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden tussen verschillende belanghebbenden in de circulaire plasticindustrie.

Kijk hier voor de aankomende evenementen van Circular Plastics NL of waar een van de experts uit het team CPNL zullen vertegenwoordigen.

 

Deel dit artikel: