CPNL start matchmaking op Kunststoffenbeurs

2 minuten

Eerste Circular Plastics NL matchmaking brengt partijen op de Kunststoffenbeurs samen

Op 21 september vonden in Den Bosch de eerste Circular Plastics NL matchmakings plaats, georganiseerd door CPNL en mikrocentrum.  Voor het eerst werden bedrijven, overheden en kennisinstellingen bijeen gebracht die samen de knelpunten in de circulaire plastics keten willen aanpakken. Het team van CPNL was ook aanwezig, o,a, om als  onafhankelijke stichting te kunnen bemiddelen en waar nodig de connecties verder te versterken.

Beide sessie begonnen met een presentatie  van Marc Spekreijse over de aankomende subsidieregeling en ook waren  vertegenwoordigers van RVO waren aanwezig om vragen over de voorwaarden te kunnen beantwoorden.

CPNL verwacht in oktober 2 open calls in de Staatscourant:

  1. Een RVO-tender voor subsidies bedoeld voor bedrijven en/of kennisinstellingen. Deze tender zal generieke onderzoeksprojecten (3) en showcases (9) omvatten en zal worden uitgegeven door de Nederlandse Ondernemerschap Agentschap (RVO).
  2. Een subsidieaanvraag via een NWO call for proposals voor voorstellen van universiteiten, hbo’s en TO2-instellingen. Deze subsidieaanvraag voor onderzoek in het incubatorprogramma van CPNL heeft een budget van 6 miljoen euro. Het heet ‘Het circulair maken van kunststoffen: technische innovaties’ en zal worden uitgegeven door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Heeft u deze mogelijkheid gemist? Op 12 oktober vindt nog een informatie- en matchmakingbijeenkomst plaats voor de aankomende calls van Circular Plastics NL. CPNL, RVO en NWO nodigen onderzoekers (alfa, bèta en gamma), bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om deze bij te wonen. Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Vul dan hier het  aanmeldformulier in voor 10 oktober 2023. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

 

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

 

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Kunststoffenbeurs 2023

Foto’s: Bram Saeys

Deel dit artikel: