Circular Plastics NL 2023 Recap

2 minuten

2023 was een bijzonder jaar voor Circular Plastics NL, waarbij het het begin markeerde van onze reis met het Nationaal Groeifonds naar een meer circulair systeem voor plastics. We zijn dankbaar voor de steun en feedback van onze partners, volgers en de gehele gemeenschap.

In deze December Update blikken we terug op de mijlpalen en leermomenten:

In 2023 behaalde Circular Plastics NL aanzienlijke mijlpalen in het bevorderen van circulariteit binnen de kunststofindustrie. Het jaar zag een succesvolle afronding van de eerste fase van het Groeifonds-programma, wat mede te danken is aan bestuursleden Dr. Ir. Just Jansz en voorzitter Prof. Dr. Bert van der Zwaan. Met de afronding van de eerste fase worden zij door Ton Geurts en Ton van der Giessen in deze functies opgevolgd.

De betrokkenheid van de community bloeide op, wat tot uiting kwam in de lancering van een nieuwe community webpagina, waarop organisaties worden getoond die zich inzetten om de overgang naar circulaire kunststoffen te versnellen. De CPNL-bibliotheek werd geïntroduceerd als een kenniscentrum dat inzichten biedt om het evoluerende landschap van circulaire kunststoffen te verkennen.

De nieuwsbrief benadrukte drie essentiële leestips uit 2023, waaronder podcasts, inzichten over chemische recycling en informatie over grondstoffen voor recycling van kunststoffen in Nederland. CPNL startte ook open oproepen in samenwerking met RVO en NWO, waarbij subsidies werden aangeboden voor 22 projecten, met deadlines begin 2024.

De inspanningen van het CPNL-team waren duidelijk zichtbaar door het organiseren van meer dan 20 evenementen die de initiatieven van het groeifonds in de schijnwerpers zetten en circulariteit in de kunststofindustrie bevorderden. Hun digitale aanwezigheid vertoonde aanzienlijke groei, met meer websitebezoekers, nieuwsbrieflezers en LinkedIn-volgers, wat wijst op een veelbelovende koers.

Het jaar werd afgesloten met een excursie naar de Brightlands Chemelot Campus, waarbij de toewijding van CPNL aan samenwerking werd benadrukt en haar doelstellingen voor de komende jaren werden bevorderd.

 

 

Deel dit artikel: