Recycling van op styreen gebaseerde materialen

Het doel van dit programma is om de kwaliteit van door dissolutie gerecyclede styreen-gebaseerde materialen te verbeteren. Dit wordt gedaan door het vervangen van additieven in de designfase, verbeterde sortering van afvalstromen, zoals Afgedankte Elektronische en Elektrische Apparatuur (AEEA) en het ontwikkelen en opschalen van dissolutie-gebaseerde technieken.

Opschaling van ABS/HIPS recycling

In de pilotfaciliteit wordt op basis van de bestaande polystyreen-recyclingtechnologie een proces ontwikkeld voor het grootschalig recyclen van ABS/HIPS.

Vervolgens wordt er een demofabriek ontwikkeld voor algemene technologische ontwikkeling van dissolutie-processen. Met implicaties voor de behandeling van verschillende combinaties van polymeer/oude chemische additieven, zoals EPS met BFR (HBCD) en ABS/HIPS met BFR.

Showcase: Styreen-gebaseerde materialen (PS, ABS, HIPS)

Op materiaalniveau wordt naar vervanging van additieven gezocht die niet gescheiden kunnen worden in recyclingproces en die storen in toepassing van gerecycleerd materiaal. Voor de karakterisering en sortering wordt gekeken naar Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA). Hier wordt geconcentreerd op materialen die halogeen-gebaseerde vlamvertragers bevatten.