Sustainable Innovation Week

Greenwise Campus, Eerste Bokslootweg 1 in Emmen
14:00 - 19:00

In de week van 14 tot en met 17 november organiseren Chemport Europe en Greenwise Circulaire Plastics de Sustainable Innovation Week. Vier dagen lang komen wetenschappers, politici, ondernemers, start-ups en studenten samen tijdens een inspirerend programma. Ze buigen zich over de ontwikkelingen en kansen in de groene chemie en circulaire plastics. De focus ligt tijdens deze week op ontmoeten, innovaties en kennisdeling. Jan Willem Slijkoord, Marc Spekreijse en Birgit Ros zijn erbij op donderdag 16 November om het belang van samenwerking en intergratie te onderstrepen en te vertellen hoe Circular Plastics dit in de praktijk brengt voor het circulair krijgen van de plastics keten in NL.

Donderdag 16 november
Op donderdag 16 november komt het allemaal samen in het toekomstige innovatiecentrum van Greenwise Campus (Eerste Bokslootweg 1 in Emmen). Vanaf 14.00 uur start de Chemport Expo, een beursvloer waar bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten, netwerken en innovaties delen. Een Noorse en Franse delegatie bezoekt tijdens een tweedaagse Study Visit Noord-Nederlandse bedrijven met duurzame innovaties. Op 16 november bezoeken zij de Expo en nemen ze deel aan het CICE Congres (Chemport Industry Campus Emmen). Tijdens het CICE Congres deelt prof. dr. Gruter van de Universiteit van Amsterdam inspirerende inzichten over groene chemie wereldwijd & regionaal. En ondernemers en onderzoekers vertellen over de nieuwste open innovatieprojecten in groene chemie.

Het programma is divers en inspirerend en bestaat uit de volgende onderdelen:
• Sustainable Industry Challenge
• Chemport Expo
• Study visit
• CICE Congres
• Green Business Challenge

Meer informatie en aanmelden
Of je nu geïnteresseerd bent in uitdagingen voor de industrie, groene zakelijke kansen, het ontdekken van innovatieve exposanten, zelf exposeren, het bijwonen van een studiebezoek of deelnemen aan het CICE Congres, er is voor elk wat wils. Aanmelden voor één of meerdere evenementen is mogelijk via 👉 https://sustainableinnovationweek.nl/

Deel dit artikel: