Project Lancering CPNL

Utrecht
13.00 - 18.00 uur

Tijdens deze ontmoeting lanceren we de geselecteerde projecten voor de subsidieaanvraag voor Showcases & Onderzoeksprojecten (RVO).

Het opstarten en opschalen van een project dat vernieuwend is en een bijdrage levert aan de transitie naar een circulaire economie is complex. In de verschillende technologieën, materialen en sectoren waarin plastics verwerkt worden, is het vinden van partners voor een goede businesscase en het financieren van pilot en demo fabrieken erg uitdagend. Hierdoor duurt het lang voordat bedrijven hun waarde in de markt kunnen aantonen, terwijl de concurrentiepositie van ondernemingen in Europa onder druk staat door goedkope nieuwe kunststoffen uit China en VS.

Door middel van het uitzetten van open calls (subsidieaanvragen) adresseert CPNL de knelpunten, zorgen we voor verbinding tussen organisaties in de waardeketen en verlagen we financiële barrières om innovaties te testen en op te schalen. De eerste ronde aanvragen voor projecten en showcases is in januari gesloten. Na de beoordeling (door RVO) nodigen we u graag uit om deel te nemen aan deze inspirerende middag, waar de projecten die zijn geselecteerd zich zullen presenteren. (Deze selectie is op 1 mei  bekend gemaakt). Later (in de zomer) wordt bekendmaking over de onderzoeksaanvragen via NWO verwacht. 

De projecten samen met het gehele deelnemersveld tonen de innovatiekracht en de collectieve inspanningen om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan.

 

Uitnodiging

Datum: 28 mei 2024
Starttijd ontmoeting: 13:00 – 18:00 uur
Locatie: DUS, Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht

Deze ontmoeting biedt:

  • Toegang tot de experts van andere deelnemers en aanvragers.
  • Recente informatie over het CPNL-programma en de aankomende calls.
  • De mogelijkheid in contact te komen met Mark Schmets, beleidsmaker van het ministerie van economische zaken, Expert Circulaire Economie van RVO en investeerders van o.a. Invest-NL.
  • Inkijkje in de ervaringen van de deelnemers.
  • Verkenning met de mogelijkheden van de open infrastructuur van NTCP en Brightlands Circular Space.

Helaas is het bedrijfsbezoek van tot 11:00 – 13:00 uur geannuleerd. 

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op deze bijzondere dag.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

 

 

 

Deel dit artikel: