Informatie- en matchmakingbijeenkomst

Geertekerk, Geertekerkhof 23, 3511 XC Utrecht
09:00 - 13:00

Uitnodiging matchmaking Circular Plastics NL donderdag 12 oktober 2023

Op 12 oktober vindt in de Geertekerk in Utrecht een informatie- en matchmakingbijeenkomst plaats voor de aankomende calls van Circular Plastics NL. CPNL, RVO en NWO nodigen onderzoekers (alfa, bèta en gamma), bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om deze bij te wonen. Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in voor 10 oktober 2023. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Matchmaking voor:

 • Ondernemers
 • Onderzoekers
 • Branche/maatschappelijke organisaties

Deze matchmakingochtend van het CPNL programma staat in het teken van de calls voor 2023. Vanaf 9:00 uur staan de deuren van de Geertekerk in Utrecht open om andere geïnteresseerden te ontmoeten en informatie in te winnen bij de programma managers en vertegenwoordigers van NWO en RVO. Professionals in de polymeer industrie, afvalverwerkers en recycling experts worden expliciet uitgenodigd om hun ideeën en kennis af te stemmen op de aankomende subsidieregelingen.

NWO

In oktober 2023 wordt de NWO call for proposals Plastics circulair maken: technische innovaties voor wetenschappelijk onderzoek voor de CPNL incubator (p8) uitgezet. Hiermee kan onderzoek worden gedaan naar nieuwe materialen of recycling technologieën  met als doel plastics meer en beter te recyclen, inclusief de daarvoor eventueel benodigde kleur- en hulpstoffen/additieven die van een polymeer een plastic maken. Voor dit programmaonderdeel is 6 mln euro beschikbaar in 2023 voor toekenning aan 10 projecten. De call for proposals wordt open gesteld voor brede consortia waarbinnen onderzoekers en ondernemers met elkaar samenwerken. In de call for proposals is alle informatie na te lezen.

RVO

In oktober 2023 wordt de subsidieregeling met generieke 3 onderzoeksprojecten en 9 showcases voor CPNL uitgezet via een tender via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor vernieuwende projecten voor de volgende onderwerpen:

Onderzoeksprojecten:
P2. Karakteriseren, sorteren en wassen
 • Onderzoeks project voor karakterisatie technologie (2M€)
 • Onderzoeks project voor digitaal expertsysteem in plastic afval sortering (1,2M€)
 • Onderzoeksproject naar voorbehandelings- en sorteertechnieken voor synthetisch rubber uit autobanden (1,5M€)
Showcases:
P3. Recycling van Polyolefine verpakking
 • Recycling van rigide PP/(HD)PE verpakkingen (7,8M€)
 • Recycling van (L)LDPE folies (8,7M€)
P4. Recycling van op styreen gebaseerde materialen
 • Showcase recycling van Styreen-gebaseerde materialen (3M€)
P5. Chemische depolymerisatie
 • Complexe PET packaging (2,0 M€)
 • Polykatoen gebaseerd textiel (5,0 M€)
 • Tapijten (2,4 M€)
 • PU foams (1,5 M€)
 • Demo plant voor chemische depolymerisatie van PET, PA en/of PU (9 M€)
P6 Thermochemische recycling
 • Recyclen van gemengde plastic afvalstromen naar nieuwe grondstoffen voor plastic productie (3M€)

Tijdens deze fysieke bijeenkomst willen we de deelnemers die in de verschillende plastic waardeketens een idee hebben om bij te dragen aan circulariteit samenbrengen. En die vanuit de complexe wisselwerking tussen de diverse waardeketens mee willen en kunnen denken aan oplossingen. Zowel geïnteresseerden met concrete ideeën, als geïnteresseerden die nog aan het verkennen zijn hoe en of ze met hun expertise kunnen bijdragen, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het doel van de matchmaking is om consortiumvorming te stimuleren door partijen met elkaar in contact te brengen. Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen stellen, uw ideeën voorleggen aan andere experts en uw netwerk vergroten.

Programma

9:00 uur inloop

9:30 uur toelichting CPNL programma

10:00 uur toelichting NWO call for proposals

10:15 uur toelichting RVO tender

10:30 Matchmakingsessies

12:00 Lunch

Inschrijven en direct netwerken via B2match

De matchmaking vindt fysiek plaats in de Geertekerk in Utrecht van 9:00 tot 13:00 uur. Aanmelden kan via het formulier hieronder tot en met 10 oktober. Binnenkort openen wij een netwerkomgeving op B2match. U kunt profielen van de andere deelnemers bekijken en u kunt 1 op 1 afspraken te maken met andere potentiële consortium deelnemers. U kunt vanaf 5 oktober >hier< deze omgeving verkennen en een profiel aanmaken. Wanneer u zich heeft aangemeld voor de onsite matchmaking in Utrecht ontvangt u automatisch een bericht om een profiel aan te maken op deze Circular Plastics NL B2Match website.

Inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht is helaas niet meer mogelijk.

Deel dit artikel: