Week van de Circulaire Economie | Inspiratietour Circulaire Plastics

Online
15:00 - 16:30

Platform Verduurzaming Industrie nodigt je graag uit voor een online evenement dat de toekomst van plastics verkent en de weg naar een circulaire economie verlicht. Tijdens deze inspiratietour krijg je een diepgaand inzicht in de verschillende kunststofketens, van polyolefines tot PET en styreen, en ontdek je de reis van Coca-Cola naar een circulaire verpakkingsketen. Bovendien zal CuRe je laten zien hoe vervuilde plasticstromen weer worden hergebruikt.

Plastics zijn onmisbaar vanwege hun sterkte, lichtheid en veelzijdigheid in toepassingen. Echter, het gebruik van fossiele grondstoffen voor plastics draagt bij aan CO2-uitstoot, wat uiteindelijk in de atmosfeer belandt. Gelukkig zijn plastics zeer herbruikbaar, maar dit vereist het inrichten van nieuwe ketens en de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Programma:

Circulaire plastics als onderdeel van het industriële ecosysteem Spreker: Marc Spekreijse, directeur Circulair Plastics

Marc Spekreijse zal de urgentie benadrukken van het transformeren van het huidige plastics-ecosysteem om de ambitieuze circulaire doelstellingen van Nederland te bereiken. Het programma Circular Plastics NL speelt hierin een cruciale rol door met behulp van subsidies bestaande kringlopen te sluiten en nieuwe materialen te ontwikkelen die gemakkelijk recyclebaar zijn. De focus ligt op waardebehoud van plastics in meerdere levenscycli.

Een circulaire keten begint bij het stellen van de juiste vragen Spreker: Eva Amsterdam, Senior Sustainability Manager Coca-Cola

Eva Amsterdam zal delen hoe Coca-Cola het voortouw neemt in het creëren van een circulaire verpakkingsketen door cruciale vragen te stellen en innovatieve oplossingen te implementeren.

Hoe je vervuild plastic weer als nieuw krijgt Spreker: Marco Brons, Chief Technology Officer van afvalbewerkingsbedrijf CuRe

Marco Brons zal ons laten zien hoe CuRe vervuild plastic transformeert tot hoogwaardige, bruikbare grondstoffen, wat een essentiële stap is naar een circulaire economie.

Datum: 12  maart 2024 Tijd: 15:00 – 16:30 uur Locatie: Online (link wordt voorafgaand aan het evenement verstrekt)

Voor meer informatie en aanmelden: https://www.verduurzamingindustrie.nl/actueel/agenda/2645383

Deel dit artikel: